Udgivet i Familie-Hjørne

4 Tips til At Vælge den Perfekte Lampe til Køkkenet

Af Dampkoger.dk

Der er mange overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge den perfekte lampe til dit køkken. Det er ofte et større valg, der både skal tjene en funktion og samtidig være et æstetisk valg, der danner ramme om køkkenets stil. Derfor har vi samlet en liste med  tips til, hvordan du vælger den perfekte lampe til lige netop dit køkken.

Prisen spiller en rolle

For langt de fleste forbrugere spiller prisen en væsentlig rolle, når de skal vælge nye lamper til deres køkken. De fleste mennesker ønsker at spare, der hvor de kan. Det er heldigvis muligt at finde lamper til lave priser. Det betyder, at du ikke behøver at gå på kompromis med hverken lampens udseende eller dens pris.

Du kan med fordel skrive dig bag øret, at det er værd at holde skarpt øje med diverse tilbud. Langt de fleste lamper kommer på tilbud i ny og næ. Her kan der være gode procenter at hente. Dog findes der også mange lamper, der altid står til lave priser.

Et andet godt tip er, at du forsøger at finde billigere alternativer. Mange forelsker sig eksempelvis i en dyr lampe fra et dyrt mærke. Det kan eksempelvis være en designerlampe. Der findes utallige udbud af lamper fra forskellige mærker og designere. Det er derfor muligt ofte at finde en billigere løsning, der som udgangspunkt ligner den dyre designerlampe, men blot koster det halve. Det er en nem, hurtig og ikke mindst effektiv måde at spare penge på. Det er alligevel de færreste, der blot med det blotte øje kan se, hvilket mærke lampen er.

Sørg for at lampen giver gode belysningsmuligheder

Lampen skal ikke kun være et æstetisk valg, der klæder køkkenet. Det handler også om at vælge en lampe, der giver godt lys. Det er særligt vigtigt, når man laver mad eller vasker op. Her er det ganske fordelagtigt, at man hurtigt og nemt kan se, hvad man egentligt foretager sig.

Mange lamper giver desværre ikke det bedste lys, og de er i virkeligheden i højere grad skabt til at være flotte og æstetiske, fremfor egentligt at tjene en reel funktion. Heldigvis findes der et stort udvalg af lamper, der både er flotte, æstetiske i deres udtryk og samtidig også tjener en nyttig funktion; nemlig at give god belysning.

Uden god belysning risikerer du at overse pletter på tallerkenen, når du vasker op - eller ende med at bytte rundt på sukker og salt, når du laver mad.

Vælg lamper der matcher dit køkken: Hvilke farver kan du lide?

En lampe er i mange tilfælde en investering, der gerne skal holde i mange år. Det er de færreste mennesker, der årligt skifter deres lamper ud. Derfor er det vigtigt at vælge en lampe - eller flere lamper for den sags skyld - som matcher de øvrige farver i køkkenet. Har du eksempelvis et køkken med blålige låger og skuffer, kan det være fordelagtigt at vælge en lampe med skærme i nogenlunde samme nuance.

Det kan også være, at du har mange farver i dit køkken, hvorfor det giver bedst mening at vælge lamper, der er mere rolige og afdæmpede i deres farvemæssige udtryk. Det kan være, at det i dit tilfælde er mere vigtigt, at lampen ikke stjæler fokus fra det øvrige, men i højere grad blot går "i et med omgivelserne" og sørger for, at de øvrige ting i køkkenet bliver belyst flot.

Har du derimod et hvidt og relativt sterilt køkken, der trænger til farver og nye nuancer, kan du med fordel vælge lamper, der bryder med det hvide og sterile look. Det kan være en god idé at vælge lamper i støvede farver, der ikke larmer alt for meget. Risikoen for at fortryde sit valg kort efter er større, jo mere lampen adskiller sig fra din oprindelige stil. Spørg derfor altid dig selv, om du også tror, du kan lide lampen om et år eller to.

Lampen må ikke være i vejen. Ved du hvorfor?

Det er vigtigt, at lampen aldrig er i vejen. Det skyldes, at det er til store gener og ikke mindst ubehag, hvis man risikerer at få lampen i hovedet, mens man står og laver mad. Det er derfor vigtigt at tage højde for, hvor stor selve lampeskærmen er, hvor meget den fylder, og om den er i vejen, når den hænger ned fra loftet.

Nu er du klar til at finde den perfekte lampe til dit køkken!

Find det du mangler på dampkoger.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 239 produkter fra mere end 51 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 591 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-16 09:01:24.

5
Produkttyper
239
Produkter
51
Forhandlere
591
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.